1. Miten saada kiinteä iho?
Veltostunutta ihoa voidaan hoitaa esim. kiinteyttävillä seerumeilla ja voiteilla sekä paikallistuotteilla. Tärkeintä on muistaa ennaltaehkäisy, koska jo 25-vuotiaiden nuorten suositellaan käyttävän kevyesti kiinteyttäviä tuotteita. Kaikista parhaimman tuloksen kuitenkin saa säännöllisellä käynnillä kasvohoidossa, jolloin katsotaan sopivat tuotteet iholle ja tehdään hoito sen mukaisesti. Nykyään on kehitetty nopeasti napakoittavia (ei kirurgisia) hoitomenetelmiä, kuten plasmapen ja hifu, joilla päästään jo todella hyviin tuloksiin pelkästään yhdellä kerralla.
2. Minkä ikäisenä ihonhoito kannattaa aloittaa?
Ihonhoito usein aloitetaan siinä vaiheessa, kun meikkiä aletaan käyttämään. Oikeastaan mitään suositusta ei ihonhoidon aloitukselle ole, koska ihoa voidaan hoitaa koko iän vauvasta vanhuuteen. Tietenkin eri iässä eri hoitomenetelmin ja eri tuottein. Viimeistään ihonhoito kuitenkin kannattaa aloittaa siinä vaiheessa, kun ollaan murros-/teini-iässä (12-17v), jolloin hormonitoiminta menee usein sekaisin ja iholle alkaa muodostumaan epäpuhtauksia. Tärkeintä on kuitenkin hoitaa ihoa ihotyypillesi oikeilla tavoilla ja tuotteilla.
3. Milloin aloitan silmänympärysvoiteen käytön?
Kun olet aloittanut silmien meikkaamisen, olisi hyvä aloittaa myös silmänympärysvoiteen käyttö. Vaikka silmämeikkiä ei käyttäisi, suosittelen silti käyttämään silmänympärysvoidetta, koska silmänympärysalueella ei juurikaan ole talirauhasia, joista iho saisi luonnollista kosteutta.
4. Saako laajentuneita ihohuokosia supistettua?
Ihohuokosia supistavia tuotteita löytyy paikallistuotteista, ampulleista, seerumeista ja naamioista. On myös olemassa erilaisia hoitomenetelmiä, joilla saadaan ihohuokosia supistumaan. Valitettavasti laajentuneet ihohuokoset on ja pysyy, sillä pysyvää tulosta hoitomenetelmillä ei valitettavasti saa.
5. Mistä miilium tulee?
Miilium on ihonalainen talikertymä, joka johtuu ihon kuivuudesta. Miiliumia on turha sörkkiä itse, koska siinä ei ole ulostuloaukkoa. Kosmetologi tekee miiliumneulalla pienen reiän miiliumiin, jonka jälkeen se puristetaan pois. Miiliumeja voidaan siis estää hyvällä kosteuttamisella.
6. Miksi poskeni punoittavat aina?
Suurella osalla suomalaisista on punoittavat posket, nenänpielet ja leuka. Usein syynä on couperosa, eli laajenneet pintaverisuonet. Ihon suojaaminen on kaiken a ja o, sillä varsinkin suomessa lämmönvaihtelu on todella huimaa ja se rasittaa ihoa. Ihoa pitäisikin suojata, jotta vältyttäisiin pahimmilta lämmönvaihteluilta, esim. ulkona suojakertoimella ja meikillä sekä saunassa naamioilla. Myös voimakkaat mausteet ja juomat saavat ihon punoittamaan.
7. Miksi seerumeita pitäisi käyttää?
Seerumeiden käyttö on todella tärkeää, koska seerumit ovat pienimolekyylisiä, jonka johdosta päästään hoitamaan ihoa syvemmältä. Seerumeita voidaan käyttää myös kuurina, mutta suosittelen niitä päivittäiseen käyttöön, jotta seerumin hyödyistä saataisiin paras mahdollinen apu. Seerumeita on monenlaisia ja moneen eri tarkoitukseen. Seerumeita löytyy kosteuttavia, kiinteyttäviä, kirkastavia ja tasapainottavia.
8. Miten usein naamiota pitäisi käyttää?
Naamiota suositellaan käytettävän 1-2krt viikossa. Erilaisia naamioita voidaan käyttää samaan aikaan, esim. t-alueelle puhdistava ja tasapainottava ja muualle kosteuttava. Usein naamion laittaminen unohtuu kiireessä, jolloin yöksi jätettävät naamiot ovat helppo ratkaisu eikä vaikutusaikaa tarvitse murehtia. Vaikutusaika naamiolla on usein 15-20min. Naamioitakin löytyy monenlaisia mm. kangas-, kumi- ja voidenaamioita. Niitä löytyy kosteuttavina, rauhoittavina, tasapainottavina, puhdistavina, kirkastavina ja kiinteyttävinä.
9. Miten usein iho pitäisi kuoria?
Ihoa kuoritaan ihotyypin mukaisesti. Esim. kuivaa/normaalia ihoa 1-2krt kuukaudessa ja seka-/rasvaista ihoa 2-3krt kuukaudessa. Kuorinnan jälkeen olisi aina hyvä laittaa naamio, jotta kummastakin saadaan parhaimmat hyödyt iholle. Entsyymikuorinnat on oiva vaihtoehto ohuelle ja herkälle iholle, sillä ne eivät sisällä kiteitä. Ihoa ei kannata kuoria liikaa, koska se vain kuivattaa ja ohentaa ihoa sekä se voi aiheuttaa epäpuhtauksia iholle mekaanisen rasituksen takia.
10. Miten usein kasvohoidossa pitäisi käydä?
Suosittelen käymään kasvohoidossa vähintään 4 krt vuodessa eli jokaisena vuodenaikana. Silloin katsomme aina missä kunnossa ihosi on ja onko käyttämäsi tuotteet ihoosi nähden sillä hetkellä oikeat, koska esim. kesällä käytetyt tuotteet eivät usein riitä talvella käytettäviin tuotteisiin. Kasvohoidossa voimme myös keskittyä ihon ongelmien hoitoon, esim. kuivuuteen, jolloin jatkohoito kotona olisi helpompaa.