TESTISSÄ: BPHAIR MAGNEETTIRIPSET

(Sisältää sponsoroitua tuotesisältöä)

Tämän alkuvuoden ehdoton hittituote meikkaamisen saralla on magneettiripset. Ne ovat kätevä vaihtoehto sellaisille, jotka syystä tai toisesta eivät voi tai halua käyttää liimattavia tekoripsiä tai ripsienpidennyksiä, mutta haluavat ripsiinsä näyttävyyttä. Magneettiripsien idea on se, ripsinauhassa on pienen pienet magneetit, joihin kiinnitetään toinen magneetilla varustettu ripsinauha niin, että omat ripset jäävät näiden kahden magneetin väliin. Magneetit ovat niin voimakkaat, etteivät ripset lähde irti kovassakaan tuulessa, muttei liian voimakkaat, jotta ne saadaan silmästä helposti pois.

Markkinat pursuavat erilaisia magneettiripsiä, ja niissä tuntuu olevan todella suuria eroja. On synteettistä ja luonnonkuitua, pitkää ja lyhyttä, näyttävää ja luonnollista. Tärkeintä tässä asiassa omasta mielestäni on tuotteen turvallisuus. Aina kun silmien herkän verkkokalvon lähelle lisätään jotain, täytyy olla varma siitä, että sen käyttö on turvallista. Kukaan ei halua sokeutua tai vahingoittaa silmiään kauneuden vuoksi. Koska magneetit ovat – noh, magneetteja, täytyy niiden alkuperästä ja turvallisuudesta olla varma. Ota selvää kuka on valmistuttanut ripsesi ja missä, sekä ovatko niiden magneetit EU-säädösten mukaiset. Suomenkin markkinoilla näkee nimittäin paljon ripsiä, joiden alkuperästä tai turvallisuudesta ei niiden jälleenmyyjilläkään ole tietoa.

Alkupaasausten jälkeen onkin sitten aika hypätä suoraan asiaan! Sain BPhairilta testiin heidän kolmet uudet magneettiripset. Ja täytyy kyllä sanoa, että suomalaisen suunnittelutyön huomasi jo heti ottaessa pakkauksen käteen; pakkaus itsessään on erittäin kaunis, ulkonäkö ja toimivuus on mietitty todella harkiten ja isomman pakkauksen sisältä löytyy kaikki tarvittava kauniinvärisistä ja laadukkaista applikaattoreista peiliin ja käyttöohjeisiin. Itse ripset ovat aivan älyttömän kauniit, ja valikoimaakin löytyy niin, että kaikille löytyy varmasti sopiva malli.

Kuva: BPhair Oy

Isommasta pakkauksesta (kuva yllä) löytyy ripset, joista saa tehtyä kaksi eri variaatiota; arkilookiin sopivat kevyemmät ripset sekä bilelookiin sopivat tuuheammat ja näyttävämmät ripset. Lookin näyttävyys riippuu siitä, kumpaa alaosaa käytetään. Molemmissa lookeissa käytetään siis samaa yläosaa, eli kokonaista ripsinauhaa, joka tulee omien ripsien yläpuolelle. Arkilookissa alaosana (eli omien ripsien alapuolelle, vastakappaleina yläosalle) käytetään yksittäisiä pieniä ripsitupsuja, joissa on jokaisessa yksi magneetti. Näitä pakkauksesta löytyy 10kpl (4kpl/silmä sekä 2 varakappaletta). Bilelookiin alaosaksi laitetaan tupsujen sijaan toinen kokonainen ripsinauha.
Pienemmissä mustissa pakkauksissa on ainoastaan arkilook-ripset; kaksi kokonaista ripsinauhaa ja niihin yksittäiset tupsut alaosiksi. Pienemmistä rasioista on saatavilla neljä eri ripsimallia, isommista peräti yhdeksän.

Kuva: BPhair Oy

Sitten itse testituloksiin. Täytyy heti alkuun kertoa, etten ollut ikinä aikaisemmin kokeillut magneettiripsiä. Olen käyttänyt liimattavia tekoripsiä päivittäin parin vuoden ajan, joten niiden asennus ei vaadi minulta paljoakaan aikaa tai vaivaa. Olin kuullut magneettiripsistä todella eriäviä mielipiteitä; toiset rakastivat, toiset vihasivat. Nämä mielipiteet jakautuivat selkeästi kahden eri käyttäjäkunnan välillä: niiden, jotka onnistuivat ja niiden, jotka epäonnistuivat ripsien asennuksessa.

Tein alkuun hyvän taustatutkimuksen; katsoin BPhairin YouTube-kanavalta sekä Facebook-ryhmästä vinkkivideoita, luin keskusteluita ja katsoin kuvia. Minulla oli siis aika hyvä käsitys, mikä toimii ja mikä ei toimi ripsien asennuksessa. Nappasin ripsiboksit mukaan parhaan ystäväni luo, jotta saisin vertaistukea tähän suureen koitokseen. Ja täytyy sanoa, että minulle kävi, kuten varmasti suurelle osalle magneettiripsiä ensi kertaa kokeilevista; epäonnistuin surkeasti. Yksittäiset ripsitupsut eivät asettuneet, onnistuin kiinnittämään ripset omien ripsieni kärkeen, en tyveen ja taisinpa onnistua tyrkkäämään yhden magneeteista silmäänikin. Päätimme luovuttaa noin puoli tuntia kestäneen ähellyksen jälkeen ja yrittää myöhemmin uudestaan.

Seuraavana päivänä otin ripset uudelleen esiin ja yritin uudestaan. Huomasin, että bilelook on ainakin itselleni helpompi laittaa kuin arkilook, ja etenkin niin, että kylmän viileästi leikkaa alaripsinauhan keskeltä poikki. Lopputulos oli todella näyttävä, mikä onkin juuri omaan makuuni. Ripset eivät tunnu silmissä sen ihmeellisemmiltä kuin liimattavat versiotkaan, ja ne eivät liikkuneet päivän aikana mihinkään. Ehkä suurimman eron liimattaviin ripsiin huomasin illalla, kun ripset piti ottaa pois. Magneettiripset lähtivät ilman pelkoa siitä, että vahingoitan omia ripsiäni, tai pahimmassa tapauksessa revin niitä muutaman irti. Magneetit irtosivat toisistaan vetämällä niitä eri suuntiin sormien välissä, ja omat ripseni varmasti ylistivät minua tästä muutoksesta.


Silmissä BPhairin magneettiripset mallissa ’Bridget’, bilelook.

Kaiken kaikkiaan magneettiripset ovat mieletön keksintö muillekin kuin esimerkiksi liima-allergikoille, sillä ne todella ovat hellävaraisemmat kuin liimattavat tekoripset. BPhairin ripset ovat lisäksi vegaaniset, sillä ne ovat synteettistä silkkiä. Itse ripsinauha on kestävää puuvillaa. BPhairin magneettiripset tehdään käsityönä Kiinassa, ja niissä olevat magneetit ovat EU-säädösten mukaiset ja turvalliset käyttää. Niiden käyttö vaatii hieman harjoittelua, eikä pidä luovuttaa jos muutamalla ensimmäisellä kerralla ei onnistu. Harjoitus tekee mestarin, ja videoita katsomalla löytää hyviä vinkkejä, jotka toimivat itselle parhaiten.

⦁ Karita

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös