kulmakarvat

Kulmakarvojen muotoilu ja kulmakarvatrendit

Tänä päivänä kulmakarvat ovat todella tärkeä osa kasvojen ehostusta. Niitä muotoillaan, värjätään, pigmentoidaan ja meikataan, ja niiden olemassaolosta ollaan erittäin tietoisia, ollakseen siis vain karvoja kasvoissamme. Mutta miten tähän nykypäivän ”insta-kulma” -trendiin ollaan oikein päädytty? Keräsin internetin syövereistä tietoa eri vuosikymmenillä muodissa olleista kulmakarvatrendeistä, ja meikkasin ne itselleni. Tästä kuvasarjasta huomaa myös hyvin, miten eri näköiseksi eri muotoiset kulmakarvat ihmisen saavat näyttämään.

1920-luvun kulmakarvat

Kulmakarvat olivat lähes olemattoman kapeat, ja ne piirrettiin nykypäivän trendistä poiketen todella kaareviksi, siis ilman minkäänlaista kulmaa. Tämä look saa ihmisen näyttämään jopa hieman surulliselta tai hämmästyneeltä, riippuen kaaren suunnasta ja kaarevuudesta. Tämä kulmakarvatrendi kesti lähestulkoon muuttumattomana aina 40-luvun loppupuolelle saakka.

1920-1950 luvun kulmakarvatrendi.

1950-luvun kulmakarvatrendi

Jos 20-luvulla kulmakarvat olivat pyöreät ja kaarevat, niin vuosisadan puolivälissä niistä löytyikin kulmikkuutta senkin edestä. Kaikki varmaan osaavat nähdä mielessään ikonisen Marilyn Monroen, ja hän olikin sen ajan tyyli-ikonina myös kulmakarvatrendin suunnannäyttäjä. 50-luvun kulmakarvat muistuttavat melko paljon tämän päivän kulmia, sillä erotuksella että ne olivat kulmikkaat myös alkupäästä, ja niiden kulmikkuutta korostettiin huomattavasti. Ne olivat myös yhtä tummat koko matkalta, eivätkä alkupäästä häivytetyt, kuten nykyään, ja aavistuksen ohuemmat, kuin nykyihanteen mukaiset.

1950-luvun trendi näytti tältä.

1980-luku:

Kultainen kasari oli erityisesti Madonnan ja muiden tyyli-ikonien kulta-aikaa, ja silloin kulmakarvatrendi olikin jo rehevämpään päin. Kulmat saivat olla luonnolliset, tuuheat ja kantaaottavat. Yhdessä silmämeikin väri-ilottelun kanssa ne loivat kantajalleen lookin, joka oli näyttävä ja asenteellinen.

Kasarilook

2000-luku:

Kuulen tänä päivänä monilta 30-40 -vuotiailta naisasiakkailtani kommenttia siitä, kuinka heidän kulmakarvansa ovat nykyään aivan onnettomat, kiitos teiniaikojen ahkeran nyppimisen. Vuosituhansien vaihteessa kulmat muotoiltiin jälleen todella ohuiksi. Erona 1920-luvun trendiin oli se, että nyt ne olivat kulmikkaammat. Ohuet, ja omaa hiusväriä usein pari astetta vaaleammat kulmat olivat kuuminta muotia, joka näkyi niin punaisella matolla kuin katukuvassakin. 

2010-luku: Kulmakarvojen kulta-aika

Tämä vuosikymmen on ehdottomasti ollut kulmakarvojen kulta-aikaa! Microblading, eli kulmakarvojen luonnollisen näköinen 3D-tekniikalla toteutettu pigmentointi rantautui Suomeen, perinteinen kestopigmentointi yleistyi ja Instagram… No, ne insta-kulmat. Nykypäivän kulmat ovat äärimmäisen siistit, skarpit, huolitellut ja vahvasti meikatut. Niiden alkupää on häivytetty, ja niiden korkein kohta on hillitty, mutta silti huomattava. Kulmien alkupäässä on myös monesti pystysuoria meikattuja karvoja, jotka antavat vaikutelman kevyemmästä ja harvemmasta kulman sisänurkasta. Kulman ala- ja yläreuna on tarkasti siistitty peitevoiteella, ja kulmaluuta korostetaan hohtavalla puuterilla tai luomivärillä.

Nyt eletään kulmakarvojen kulta-aikaa!

Olen itse samaa mieltä monien vanhempien rouvashenkilöiden kanssa, jotka ovat sanoneet, etteivät ole eläissään nähneet aikaa, jolloin ihmiset olisivat olleet niin kiinnostuneita kulmakarvoistaan. Myönnän, olen itsekin erittäin neuroottinen kulmieni suhteen; ne täytyy olla aina siististi nypitty ja värjään niitä säännöllisesti. Niiden meikkaamiseenkaan ei enää käy luomivärit tai äidin meikkipussista pitkäaikaiseen lainaan otettu musta kulmakynä tai kajalkynä. Myös yhä nuoremmat tytöt ovat erittäin tietoisia vallitsevasta kulmakarvatrendistä, ja kaduilla tuleekin paljon vastaan teinityttöjä, jotka ovat muutoin meikittömiä, mutta kulmat ovat sharpimmat kuin minun keittiön laatikosta löytyvät Fiskarsin sakset. Enkä tarkoita, että nykytrendi olisi mitenkään huono. Päinvastoin. Olen sitä mieltä, että kauniit ja siistit kulmakarvat luovat raamit kasvoille, ja voivat vaikuttaa kantajansa ilmeeseen merkittävästi, kuten ylläolevista kuvista ehkä voi huomata.
Muoti ja trendit muuttuvat niin kovaa vauhtia, että on vaikea pysyä perässä. Niin myös kulmakarvojen osalta. Nykyinen insta-kulma -trendi alkaa pikkuhiljaa väistymään, ja muotiin tulee luonnollisessa tilassa olevat, runsaat ja näyttävät kulmat. Voin vain kuvitella, että ne joilla luonnostaan on tuuheat ja paksut kulmat, ovat innoissaan, mutta meille vähempi-karvaisille yksilöille tilanne vaikuttaa samalta kuin silloin, kun pillifarkut olivat tulossa muotiin; ”Minä en kyllä tommosia housuja IKINÄ pue päälleni!” Ja kuinkas kävikään…

Lue seuraavaksi: Kaikki meikkisiveltimistä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös