beautydays-muodonmuutos

Muodonmuutos: “Luonnollisen raikas ja hehkuva lookki”

Mallin kommentti muodonmuutoksesta: “Henna laittoi viestiä mulle ja kysyi multa, kiinnostaisiko mua tällainen juttu ja suostuin. Mulla ei ollut mitään suuria odotuksia, koska luotan Hennaan. Itse en pahemmin meikkaa, joten oli ihan kiva nähdä miltä näytän, kun mut on meikattu kunnolla ja hyvin. Koska musta siihen ei ole. Ja hiuksetkin on aina auki enkä pidä niitä koskaan kiinni, mutta Henna on mun hiuksillekin aina kaikkea tehnyt ammattikoulusta asti. Mutta oli kyllä positiivinen yllätys nähdä itsensä tämän näköisenä.”

Tein tässä muodonmuutoksessa mallilleni kampauksen ja meikin.

HIUKSET: Tein mallilleni kiharat suoristusraudalla ja lämpösuojana käytin Sebastian Trilliant -lämpösuojasuihketta, joka sisältää vuorikristallia ja tekee hiuksista todella kiiltävät. Halusin kiharoista rennot, mutta juhlavat. Tämä kiharalook onnistuu niin, että käännät hiuksia suoristusraudan kanssa ulospäin kasvoilta ja pidät rautaa pystyasennossa. Lopuksi vielä aukikampasin hiukset harvapiikkisen kamman kanssa, jotta lookista saa ihanan ilmavan näköisen.

Jos haluat kiharoiden kestävän mahdollisimman pitkään, kannattaa laittaa hiukset sormikiharoille heti kihartamisen jälkeen. Kun olet kihartanut yhden osion, laita se heti sormikiharalle pinnin tai klipsin avulla ja anna jäähtyä. Kun olet saanut kaikki osiot sormikiharoille, anna hetken aikaa vielä hiusten jäähtyä ja avaa kaikki osiot vasta sitten. Suihkuta lopuksi vielä voimakastukista hiuskiinnettä ja aukikampaa halutessasi. Näin saat kiharoille huomattavasti pidemmän keston.

Kasvojen muoto on myös otettava aina huomioon meikkiä ja kampausta tehdessä. Mallillani oli matalampi otsa, joten halusin kiharoiden viimeistelyllä tuoda enemmän otsaa ja kasvoja esille.

MEIKKI: Mallin iho oli hieman epätasainen ja punoittava, joten tein ensin huolellisen puhdistuksen kasvoille, hoisin kosteuttavalla kasvovoiteella sekä laitoin meikinpohjustusvoiteen, jonka tehtävänä on tasoittaa ihoa ja saada meikki kestämään paremmin. Ennen meikinpohjustusvoiteen eli primerin laittoa olisi hyvä odottaa hetken aikaa, että kosteusvoide kuivuu ensin kasvoilla. Tavoitteena oli tehdä melko luonnollisen näköinen, mutta raikas ja parhaita puolia korostava meikki. Mallini silmät olivat kauniin sinisen sävyiset ja halusinkin erityisesti korostaa niitä. Meikkiä aloittaessa olisi hyvä tehdä suunnitelma mitä haluaa korostaa ja mitä taas häivyttää, ettei loppujen lopuksi huomaa, että meikkiä tulikin laitettua aivan liikaa.

Aloitin meikkaamisen silmistä ja laitoin silmäluomille ensin meikkivoiteen ja sen jälkeen taputtelin kevyesti puuterilla. Tällä pohjustustekniikalla on helppo saada luomivärit häipymään luomilla paremmin. Halusin tuoda silmiin syvyyttä ja valitsin luomivärin sävyksi kylmän ruskean, joka kauniisti korostaa sinisiä silmiä. Vaikka tavoitteena olikin luonnollisempi lookki, halusin silti lisätä luonnollisen näköisiä ripsitupsuja, joilla katseen saa kauniisti avattua. Myöskin silmien rajauksella saa lisättyä intensiivisyyttä katseeseen. Kulmakarvoihin valitsin hyvin luonnollisen harmahtavan sävyn, joka on lähes takuuvarma suomalaisen vaaleammille kulmille.

Sitten päästäänkin mielenkiintoiseen osuuteen pohjameikin parissa. Niin kuin aiemmin mainitsin mallillani oli hieman epätasaisempi ja punoittavampi iho, joka vaatii meikkipohjalta aina enemmän. Punoittavat alueet saa peitettyä punaisen vastavärillä eli vihreällä peitevoiteella. Lisäsin vihreään taittavaa peitevoidetta punoittaville alueille ja häivytin hyvin. Päälle laitoin vielä mallin oman ihonsävyistä peitevoidetta ja puuteroin kevyesti. Puuterointikikka on hyvä, jos omaat seka- tai rasvaisen ihon ja haluat saada meikkipohjan kestämään vielä paremmin. Mallillani oli rasvaisempi iho, joten tällä keinolla peitevoiteet saa pysymään pidempään. Tämän jälkeen vasta lisäsin meikkivoiteen. Valitsin melko kevyen, mutta peittävän meikkivoiteen ja puuteroin meikkipohjan vielä paikoilleen kevyin taputtelevin liikkein. Kun puuteroit kasvojasi, vältä ettet tee vetoliikkeitä puuterivipan kanssa, sillä näin pohja vain liikkuu.

Laitoin mallilleni myös hempeän persikkaista poskipunaa, joka tekee ihanan raikkaan meikistä. Poskipunalla saa elävyyttä meikkiin ja varsinkin näin kevätaikaan se luo hehkua ja aurinkoa ihanasti kasvoille. Halusin myös tuoda raikkautta esiin valitsemalla pinkin huulipunan. Valitsin hieman kylmemmän sävyn, joka sointuu hyvin sinisiin silmiin. Ja näin ollen raikas meikki olikin valmis.

Malli muodonmuutoksen jälkeen.
Malli ennen muodonmuutosta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös