Vinkkejä kuivan ihon hoitamiseen

Kuiva iho on todella monelle pohjoismaisessa ilmastossa asuvalle ongelma. Syitä kuivuuteen on monia ja ihossa voi olla monenlaisia tuntemuksia, kuten kiristelyä, kutinaa ja hilseilyä. Oikeanlaisilla tuotteilla ja niiden käytöllä on iso merkitys ihon kosteustasapainoon sekä kuntoon. Siispä omat hoitotuotteet kannattaa aina säännöllisin väliajoin tarkistaa tai tarkistuttaa.

Vuodenajalla on väliä!

Ihon tarpeet muuttuvat aina vuodenaikojen mukaan, joten kesällä käytetyt tuotteet ei todennäköisesti riitä talvi-iholle. Varsinkin talvella ihonhoidossa olisi hyvä huomioida perus ihonhoidon lisäksi kosteuttavat, pehmentävät ja ravitsevat tehoainekuurit, esim. ampullit ja öljykapselit. Niitä voi ostaa yksittäin tai kuuripaketeissa, joissa on yleensä 7-10 päivän kuuri. Ampulleita tai öljykapseleita suosittelen käyttämään kuureittain jokaisena vuodenaikana eli 4 kertaa vuodessa.

Naamioiden käyttö on myös hyvä muistaa, jotta pehmeys säilyy ihossa. Jos naamioiden käyttö tuntuu kiireen arjen keskellä vaikealta ja sen muistaa aina vasta, kun on jo nukkumaan menossa, niin vastaus on yökäyttöön soveltuvat naamiot! Mikä olisikaan sen parempaa, ettei naamiota tarvitse muistaa ajoissa saatika odottaa vaikutusaikaa? Naamioita suosittelen käyttämään kerran tai kahdesti viikossa.

Miten usein ihoa kannattaa kuoria?

Ja nyt siihen tärkeään asiaan, eli kuorintaan. Kuorinnan käytöstä liikkuu vaikka minkälaisia suosituksia ja käyttöohjeita niin purkkien kyljissä, blogeissa kuin kosmetologeilla. Vaikka iho tuntuukin usein ihanalta kuorinnan jälkeen, on hyvä myös muistaa, että iholla on monta tärkeää ominaisuutta. Se toimii kemiallisena ja fysikaalisena suojana, joka suojaa mm. mikro-organismien pääsyltä elimistöön. Iho suojaa myös elimistöä UV-valolta, liialliselta kuumuudelta ja kylmyydeltä sekä se estää nesteen haihtumista iholta. Ihomme uusiutuu noin 4-6 viikossa ja jos ihoa kuoritaan liian usein, se joutuu mekaaniseen rasitukseen, jolloin iho puolustautuu rasitusta vastaan ja tästä aiheutuu mm. näppyjä. Liiallisella kuorinnalla tuhotaan ihon omaa puolustusta ja kosteustasapainoa sekä iho on kokoajan uusiutumisvaiheessa eikä se koskaan pääse luonnolliseen lepotilaan. Annetaanhan ihomme levätä ja kuoritaan ihoa tarpeen mukaan 1-3 kertaa kuukaudessa.

Päivittäinen ihonhoito iltaisin:

 1. Puhdista iho öljymäisellä puhdistusaineella.
 2. Viimeistele puhdistus kasvovedellä. Kasvovesi on tärkeä ihonhoidossa, koska se palauttaa ihon normaalin pH-arvon ja kosteuttaa ihoa.
 3. Laita silmänympärysvoide, kosteuttava seerumi ja yövoide. Seerumia ei ikinä saisi unohtaa, koska se on pienimolekyylistä ja läpäisee epidermiksen, eli ihon päällimmäisen kerroksen. Seerumin tärkein tavoite on syväkosteuttaa iho, johon pelkkä voiteen käyttö ei riitä. Perusvoiteet kosteuttavat siis vain ihon päällimmäisen kerroksen. Yöksi yövoide on talvella parempi kuin 24h voiteet, koska ne ovat paksumpia ja kosteuttavat paremmin. Puhdistukseen riittää kasvovesi. Yölliset hiet ja liat pitäisi aina muistaa puhdistaa aamuisin.

Päivittäinen ihonhoito aamuisin:

 1. Puhdistukseen riittää kasvovesi. Yölliset hiet ja liat pitäisi aina muistaa puhdistaa aamuisin.
 2. Laita vielä silmänympärysvoide ja päivä-/24h voide.

Ihon hemmotteluhoito kotona:

 1. Puhdista iho. Öljymäinen puhdistustuote on paras kuivalle iholle.
 2. Puhdista iho vielä kasvovedellä. Huomioi, ettei kasvovedessäsi ole alkoholia, joka kuivattaa ihoasi.
 3. Kuori iho. Entsyymikuorinta on kiteetön ja hellävarainen ratkaisu herkälle, ohuelle ja kuivalle iholle.
 4. Hiero kosteuttava ampulli tai öljykapseli kasvoille ja kaulalle. Muista ampullin tai öljykapselin käyttö kuurina esim. 10 päivän ajan parhaan tuloksen saavuttamiseksi.
 5. Laita kosteuttava naamio ja anna vaikuttaa ohjeiden mukaan noin 15-20min.
 6. Levitä vielä lopuksi silmänympärysvoide, seerumi ja päivä-/yövoide.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös