beautydays-meikkipohja

Kaunis ja kestävä meikkipohja sekä vinkit eri ihotyyppien meikkaamiseen

Kuten muissakin artikkeleissa olen kirjoittanut (ja tulen kirjoittamaan); meikkipohja on hyvän ja kauniin meikin perusta. Mutta kuinka saada meikkipohjasta kaunis juuri omalla iholla, ja kuinka saada se kestämään koko päivän? Varmasti kaikki meikkaamista vähänkään harrastavat ovat joutuneet kamppailemaan meikin kestävyyden kanssa, sillä väärät tuotteet ja vääränlainen tekniikka saavat meikkipohjan häviämään kasvoilta päivän mittaan. Kökköinen ja pakkeloitunut meikkipohja on myös varmasti monelle liiankin tuttu näky kasvoilla. Tässä artikkelissa kerron parhaat vinkit kauniiseen meikkipohjaan yleisimmille erilaisille ihotyypeille, ja annan vinkit millä ja miten kauniin meikkipohjan saa kestämään.

RASVOITTUVA IHO

ONGELMA: Meikkipohja lähtee päivän mittaan kävelemään ja iho kiiltää reilusti

Ratkaisu: Kaikkien ihotyyppien pohjameikin perusta on hyvä ihonhoito. Öljyinen iho kaipaa kosteutta kuten kuivakin iho, jotta se ei ala itse puskemaan öljyä ihon pinnalle. Parhaat vinkit ja tuotteet oman ihotyyppisi oikeanlaiseen hoitoon saat kosmetologiltasi. Rasvoittuva iho edesauttaa meikkipohjan liikkumista kasvoilla, joten ihon hoitaminen mattaisemmaksi ja tasapainoisemmaksi on ensimmäinen askel.

Oikeanlaiset tuotteet öljyiselle iholle ovat toinen tärkeä asia kauniin meikkipohjan luomisessa. Hyvään primeriin kannattaa panostaa. Öljyiselle iholle paras primer on sellainen, joka jättää hieman tahmaisen pinnan iholle, johon taas meikkivoiteen on helppo tarttua. Meikkivoiteen ja primerin tulisi olla pohjaltaan samanlaiset; vesipohjaisen meikkivoiteen kanssa vesipohjainen primer, öljypohjaisen kanssa öljypohjainen. Näin ne toimivat paremmin keskenään.

Jos kiiltelevä ja kuulas meikkipohja ei houkuta, hanki meikkipussiisi mattapinnan antava nestemäinen meikkivoide ja kiinnitä se joko kivi- tai irtopuuterilla, joka niin ikään antaa mattaisen lopputuloksen. Meikkipohjan kiinnittäminen on öljyisen ihon kohdalla ehkä tärkeämpää, kuin muiden ihotyyppien, sillä meikin liikkuminen on öljyisellä iholla niin paljon helpompaa. Satsaa laadukkaaseen meikinkiinnityssuihkeeseen, jolla saat mattaiselta iholta liian puuterimaisuuden ikään kuin ”sulamaan” pois, ja joka kiinnittää meikin täydellisesti niin, ettei se liiku.

KUIVA IHO

ONGELMA: Meikkipohja paakkuuntuu ja alkaa hilseillä

Ratkaisu: Kuiva iho kaipaa syväkosteutusta. Kuori iho kerran viikossa, ja kosteuta sitä hyvin aamuin illoin. Valitse yövoiteeksi tuhdimpi ja kosteuttavampi voide, ja päiväksi kevyempi, nopeasti imeytyvä kosteusvoide meikin alle. Kosteuttava primer meikkivoiteen alle on hyvä valinta, ja antaa meikkipohjalle kauniin, kuulaan lopputuloksen.

Vältä meikkivoiteessa mattaisia ja paksuja tuotteita, ja valitse mieluummin kevyitä, kuultavia vaihtoehtoja. Jos ihosi on todella kuiva, sekoita kosteusvoidetta ja meikkivoidetta keskenään tehdäksesi meikkivoiteesta kevyemmän ja kosteuttavamman. Kuiva iho ei välttämättä tarvitse puuterointia lainkaan, joten voit suihkauttaa suoraan meikkivoiteen päälle kiinnityssuihkeen, joka kiinnittää meikkipohjan ja raikastaa ihoa sekä tuo vielä pienen tujauksen extrakosteutta.

EPÄPUHDAS IHO

ONGELMA: Näpyt ja finnit punoittavat meikkipohjan alta

Ratkaisu: Näpyt, finnit ja aknearvet tarvitsevat erittäin peittävät tuotteet, jotta ne sulautuisivat muuhun ihoon, mutta myös pari kikkaa, jotta ne myös pysyvät piilossa. Peitä ongelma-alueet ensin värinkorjaustekniikalla vastavärejä käyttäen. Punoittavat alueet peittyvät parhaiten vihertävällä peitevoiteella. Töpöttele sitten päälle ihosi sävyistä peitevoidetta. Jotta peitevoide pysyy koko päivän epäpuhtauksien päällä, puuteroi alueet kevyesti irtopuuterilla tässä välissä. Lisää päälle sitten runsaspigmenttinen ja peittävä meikkivoide, kiinnitä se irtopuuterilla ja kiinnityssuihkeella.

Omalle ihotyypille sopivimmat tuotteet löytää paitsi ammattilaisen avulla, niin usein vain kokeilemalla. Allekirjoittanut on ongelmaihonsa kanssa kokeillut varmasti satoja eri tekniikoita ja tuotteita omaan täydelliseen meikkipohjaan, ja tämänhetkisen rutiinin kehittäminen on kestänyt vuosia. Tiedän monen kamppailevan sen täydellisen meikkivoiteen metsästyksen kanssa, mutta täytyy ottaa huomioon, ettei kaunis meikkipohja ole kiinni vain meikkivoiteesta. Kuten aiemmin mainitsin, on ihonhoito kauniin meikkipohjan perusta. Kun iho voi hyvin, sille on helppo rakentaa kaunista meikkiä, sillä tyhjälle canvas-taulullekin on helpompi maalata kuin rapatulle seinälle. Paras vinkkini onkin, että etsi ensin ihollesi sopivat ihonhoitotuotteet, ja sitten vasta meikit.

Meikkausvälineitä ei pidä tässä asiassa myöskään unohtaa. Erilaiset tuotteet toimivat parhaiten erilaisilla työvälineillä. Monet nestemäiset meikkivoiteet levittyvät parhaiten kostealla meikkisienellä (niillä kananmunan muotoisilla, ei niillä kertakäyttöisillä kolmion muotoisilla), mutta todella kevyet meikkivoiteet toimivat paremmin meikkivoidesiveltimen kanssa. Joidenkin kanssa saatat tarvita molempia; levitykseen sivellintä ja viimeistelyyn meikkisientä. Tässäkin pätee sääntö ”vain kokeilemalla löydät parhaan.”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös