color-correcting

Värien korjaus meikkaamisessa eli color correcting

Ihovirheiden peittäminen meikkaamisessa tuottaa monelle harmaita hiuksia. Ihon väriä ja tasaisuutta muuttavat ongelmat ihossa, kuten akne, arvet, couperosa ja tummat silmänaluset tarvitsevat muutamia kikkoja, jotta ne saadaan kokonaan peittoon. Tällaisissa tilanteissa color correcting on oikea ratkaisu, mutta mitä sinun tulee siitä oikeastaan tietää? No, ensinnäkin väriympyrää täytyy hieman tuntea. Värinkorjaamisessa on kyse vastavärien käyttämisestä, ja nyt kerronkin sinulle, miten sen teet.

Väriympyrä

NÄPYT, FINNIT, AKNEARVET YMS.

Käytännössä siis kaikki punoittavat alueet ihossa. Nämä loistavat ehkä kirkkaimmin meikkipohjan alta, joten siksi niitä on hankalinta peittää. Mutta oikeilla tuotteilla ja tekniikoilla onnistut varmasti. Väriympyrää katsoessa voi huomata, että punaisen vastaväri on vihreä. Kyllä, vihreä. Saattaa kuulostaa todella oudolta laittaa mitään vihreää kasvoille, mutta usko pois, se toimii. Nykyään onneksi on saatavilla jos jonkin väristä peitevoidetta, joten voit hankkia itsellesi juuri sellaiset, kuin itse tarvitset. Levitä punoittavien alueiden päälle vihreää peitevoidetta ja häivytä se hyvin. Laita sitten vihreän peitevoiteen päälle oman ihosi sävyistä tai asteen vaaleampaa peitevoidetta, jossa on todella hyvä peittokyky. Mikäli meikin pysyvyydessä näillä alueilla on ongelmia (kuten itselläni on), puuteroi alue kevyesti tässä vaiheessa. Lisää sitten päälle meikkivoide, kiinnitä meikkipohja puuterilla ja meikinkiinnityssuihkeella ja oletkin sitten valmis jatkamaan meikkausrutiinejasi. Jos vihertävyys kuultaa meikkipohjasi läpi vielä hieman, lisää päälle kevyesti ihonsävyistä peitevoidetta. Poskien alueella auttaa myös, kun lisäät poskipunan ja/tai varjostusväriä.

Lähtotilanne
Vihreä peitevoide
Peitevoide
Meikkivoide
Puuteri ja kiinnityssuihke

TUMMAT SILMÄNALUSET

Tummat silmäaluset ovat sävyltään sinertävät tai jopa lilahtavat. Sinisen vastaväri on oranssi ja violetin keltainen. Omat silmänaluseni ovat enemmän sinertävät, joten valitsin peitevoiteeksi oranssin värin. Levitä koko silmänalusen tummalle alueelle oranssia peitevoidetta, ja tuo sitä myös hieman yli ko. alueen. Häivytä reunat hyvin. Paras työväline tähän on oma sormi, sillä saat tuotteen lämmitettyä, sulautumaan omaan ihoon ja levittymään sen hyvin. Voit käyttää myös kosteaa meikkisientä. Levitä sitten oman ihosi sävyistä tai asteen vaaleampaa peitevoidetta päälle ja häivytä se hyvin. Levitä meikkivoide koko kasvoille ja puuteroi tarvittaessa. Jos silmienalusten peitevoiteella on taipumusta karata silmän alla oleviin juonteisiin, levitä runsas määrä irtopuuteria puuterivipalla tai kostealla meikkisienellä silmien alle ja anna sen ”istua” siinä hetki ennen kuin pyyhkäiset sen pois.

Lähtötilanne ennen meikkiä.
Oranssi peitevoide silmien alle.
Peitevoiteen jälkeen.
Meikkivoiteen ja puuterin jälkeen.

MUSTELMAT JA NÄKYVÄT VERISUONET

Tuoreet mustelmat ja verisuonet näyttäytyvät iholla usein sinisinä tai violetteina, verisuonet joskus myös vihertävinä riippuen siitä, onko ihosi sävy punertava vai kellertävä. Jälleen kerran, sinertävät kohdat peittyvät parhaiten oranssilla peitevoiteella, violetit keltaisella. Mustelman kellastuessa se on usein jo niin lähellä ihon väriä, että paras tuote sen peittämiseen on todella peittävä oman ihosi sävyinen tai asteen vaaleampi peitevoide. Vihertävänä näkyvät verisuonet, joita esiintyy useimmiten silmien ympärillä, silmäluomissa ja mahdollisesti myös suun ympärillä, peittyvät parhaiten punertavalla peitevoiteella. Punertavat peitevoiteet ovat vaaleanpunaisia väriltään, ei verenpunaisia, mutta paremman puutteessa voit taputella vihertäville alueille myös kevyesti punaista huulipunaa.

Color correcting ei siis ole mitään rakettitiedettä, kunhan vain muistaa vastavärit. Eri värisiä peitevoiteita on myös monia eri paksuuksia, ja vinkkinä sanoisin, ettei esimerkiksi silmien alle kannata valita sitä kaikista paksuinta tuotetta. Toisaalta taas esimerkiksi poskien alueelle, otsaan tai leukaan voi hyvinkin valita paksumman peitevoiteen ihon värivirheitä peittämään. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan värinkorjausta omien ihovirheiden peittoon, sillä se on huomattavasti tehokkaampi tapa niiden peittämiseen kuin pelkkä meikkivoide tai peitevoide yksinään.

Tämän kirjoituksen on Beauty Daysille kirjoittanut Karita.

Lue seuraavaksi: Kulmakarvojen muotoilu ja kulmakarvatrendit

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös