beautydays-silmämeikki

Meikkaamisen alkeet; miten aloittaa meikkaaminen?

Sadat ja varmasti tuhannet naiset tuskastelevat meikkaamisen aloittamisen kanssa jossain vaiheessa elämäänsä. Tämä ongelma ei ole pelkästään teini-iän kynnyksellä olevilla tytöillä, jotka vasta tutustuvat meikkaamisen maailmaan, vaan sellaisten aikuisten naisten ongelma, jotka eivät ole jaksaneet tai ehtineet asiaan perehtyä aiemmin. Tuleviin sukulaistytön ylioppilasjuhliin, ystävän häihin tai firman pikkujouluihin valmistautuminen aiheuttaa tuskaa, ja moni turvautuu silloin joko ammattimeikkaajaan tai menee tutulla ja turvallisella puuteri-ripsiväri-combolla, koska muutakaan ei osata.

Internetin tarjoama viidakko erilaisine meikkitutoriaaleineen on loputon, ja pelkkä aloittamisen ajattelukin tuottaa tuskaa. Mitä tuotteita tarvitsen? Mitä välineitä? Mistä aloitan ja missä järjestyksessä etenen? Voit viettää tuntikausia YouTubessa katsomassa erilaisia basics-videoita, mutta kenellä meistä tänä päivänä on siihen oikeasti aikaa ja mielenkiintoa? Lisäksi ne ”parhaat” meikkivideot ovat englanniksi, joka läheskään kaikilta ei suju niin hyvin, että uudenlaisen sanaston haltuun ottaminen ja ymmärtäminen menisi sinne takaraivoon asti.

Näiden ongelmien pohjalta kirjoitan tämän artikkelin meikkaamisen alkeista, ja kerron mitä sinun täytyy tietää, kun olet aloittelemassa meikkaamista. Kerron artikkelin lopussa myös ihan mahtavasta palvelusta, jossa saat kädestä pitäen opetusta omien kasvojesi meikkaamiseen, joten lue tämä juttu loppuun asti.

IHONHOITO

Ihonhoito on hyvän meikkipohjan perusta. Taloakaan ei voi rakentaa huonon perustuksen päälle, ja meikkaamisessa pätee sama sääntö. Ihosi on kasvojesi suurin osa-alue, ja siitä huolehtiminen on kaiken a ja o. Hyvin tehty meikkipohja alan parhailla tuotteilla ei näytä hyvältä, jos iho sen alla ei voi hyvin. Selvitä ihan ensiksi oma ihotyyppisi, ja hanki tuotteet sen hoitoon. Tämä hoituu edullisimmin ja kätevimmin kosmetologilla, joka osaa myös suositella ja myydä sinulle juuri oman ihotyyppisi mukaiset hoitotuotteet. Kirjoitin myös artikkelin eri ihotyypeistä ja niiden meikkaamisesta, ja pääset lukemaan sen täältä.

VÄLINEET

Jos itse meikkituotteiden määrä markkinoilla on tänä päivänä valtava, niin niin on myös erilaisten meikkausvälineiden. Meikkisiveltimiä, -sieniä ja -vippoja on tuhansia ja taas tuhansia erilaisia. Mistä ihmeestä tiedät, mitkä ovat juuri sinun tarpeillesi sopivat? Aloittelevalle meikkaajalle hyvä ohjenuora on, että älä osta kaikista kalliimpia siveltimiä, mutta älä myöskään niitä halvimpia. Kirjoitin kattavamman artikkelin siveltimistä täällä.

MEIKKIPOHJA

Kun iho on kunnossa ja tarpeeksi kosteutettu, on sille hyvä alkaa tekemään meikkipohjaa. Perus meikkipohjan tekoon et tarvitse muuta kuin meikkivoiteen ja puuterin. Jos ihosi on kaunis ja tasainen luonnostaan, pelkkä meikkipuuteri tai sävyttävä kosteusvoide riittää. En käy tässä läpi ihovirheiden peittoa, varjostuksia tai korostuksia, sillä niistä löytyy ja on tulossa omat laajemmat artikkelit (linkit tekstin lopussa), ja tässä artikkelissa käymme läpi vain niitä perusasioita.

Levitä puhdistetuille kasvoille ensin meikkivoide, ja kiinnitä se sen jälkeen puuterilla. Jos meikkivoiteen pysyvyydessä on haasteita, kokeile laittaa sen alle meikinpohjustusvoide eli primer. Omalle ihotyypille ja ihon värille sopivan meikkivoiteen löydät oikeastaan vain kokeilemalla, ja kosmetiikkaa myyvissä kaupoissa ja tavarataloissa on asiantunteva henkilökunta valmiina auttamaan sinua. Jos ihosi on rasvoittuvampaa sorttia tai meikkipohjasi on tarkoitus kestää koko päivä (tai koko yö), on meikkipohjan kiinnittäminen tärkeää. Tähän tarkoitukseen on kehitetty erilaisia meikinkiinnityssuihkeita, jotka suihkutetaan suoraan kasvoille meikkipohjan päälle.

KULMAKARVAT

Kulmakarvat ovat kasvojen kehykset. Niiden avulla ilmettä voi muuttaa radikaalistikin, ja huolitellut kulmat saavat koko ilmeen näyttämään huolitellulta. Moni arastelee kulmakarvojen meikkaamista, koska pelkäävät saavansa aikaan vihaisen tai liian tumman ilmeen, mutta usko pois, kauniit kulmat viimeistelevät lookkisi. Ihan alkuun kulmat kannattaa käydä muotoiluttamassa ammattilaisella, jos se itsestä tuntuu hankalalta. Ammattilainen osaa katsoa omiin kasvoihisi sopivan kulmien muodon. Jos kulmakarvasi ovat todella vaaleat, voi niiden värjäyttäminen olla hyvä idea. Tämä helpottaa myös niiden meikkaamista.

Aloittelevalle meikkaajalle helpoin kulmatuote on kulmakynä. Seuraa kynällä oman kulmakarvasi muotoa rajaamalla ensin niiden reunat ja täyttämällä sitten niiden sisäosa hennoin vedoin. Käytä kulmakarvojen meikkaamiseen aikaa ja tarkkuutta, jotta vältät liian tumman lopputuloksen. Tarkista lopputulos katsomalla peiliin kaukaa, jotta näet ovatko kulmakarvat symmetriset. Muista kuitenkin, ettei kulmien tule olla kaksoset vaan siskokset, sillä meidän kaikkien kasvojen puolikkaat ovat keskenään eri näköiset. Mahdolliset virheet on helppo peittää peitevoiteella, ja sillä saat myös kulmakarvoista skarpimman näköiset. Jos omat karvasi kulmissa ovat pitkät ja vallattomat, käytä niiden kiinnittämiseen kulmakarvageeliä, tai suihkauta kulmakarvaharjaan pieni määrä hiuslakkaa ja harjaa se kulmiisi.

SILMÄT

Luomivärin käyttö tuntuu olevan monelle painajainen, etenkin jos se pitää itse tehdä. Parhaimmillaan kuitenkin luomiväri korostaa silmiä kauniisti, tuo syvyyttä katseeseen ja saa kantajansa näyttämään upealta. Luomivärien käyttö kannattaa aloittaa pikkuhiljaa. Ruskeat sävyt pukevat lähestulkoon kaikkia, ja niillä on helppo aloittaa. Hanki itsellesi luomiväripaletti, jossa on vaikkapa neljä eri tummuista luomiväriä ruskean sävyissä. Levitä luomelle ensin vaaleinta sävyä, ja siirry pikkuhiljaa tummempiin sävyihin. Keskitä tummemmat sävyt silmän ulkonurkkaan, niin saat silmään kauniin muodon, ja silmän ulkoreunaan kohottavan efektin. Harjoittele luomivärin häivyttämistä jo alusta alkaen, sillä huonosti häivytetty luomiväri näyttää keskeneräiseltä ja tönköltä.


Taivuta ripsesi ja lisää niihin ripsiväriä. Musta ripsiväri pukee kaikkia, mutta jos arastelet sen käyttöä, hanki tummanruskea mascara. Jos ripsiväri alaripsissä ei näytä omaan silmääsi hyvältä, jätä se suosiolla pois. Kun nämä perusasiat ovat hallussa, voit alkaa leikkiä värikkäämmillä luomiväreillä ja harjoitella rajausten tekoa.

HUULET

Huulien meikkaaminen on ehkä yksi helpoimmista osioista koko meikkaamisessa. Huulituotteita on saatavilla eri koostumuksissa vain muutamia, joten valittavaksi jää vain itselle sopiva väri. Kun puhun erilaisista koostumuksista, tarkoitan sillä sitä, millainen huulituote on kyseessä; nestemäinen huulipuna eli huulilakka, perinteinen huulipuna, huulikiilto tai sävyttävä huulivoide. Näistä toki on erilaisia variaatioita kuten esimerkiksi kiiltävä, matta, glitterinen tai samettinen. Värivaihtoehtoja onkin loputtomiin, joten oman suosikkisävyn löytää vain kokeilemalla.

Jos huulipunan käyttö tuntuu vieraalta, on helppo aloittaa kylmistä nuden sävyistä, sillä ne sopivat monelle. Nuden sävyt ovat ihonsävyisiä, vaaleita beigejä, hiekan ja puuterin sävyjä, joita niitäkin on varmaan miljoonia erilaisia. Huulet kannattaa rajata ennen huulipunan lisäystä, etenkin jos ihosi on jo hieman ikääntynyt. Huultenrajauskynä ehkäisee huulipunan leviämisen huulten rajojen ulkopuolelle, helpottaa huulten punaamista sekä auttaa huulipunaa pysymään kauemmin, jos värität kynällä huulet kauttaaltaan.

Hyvä vinkki meikkaamiseen harjoitteluun on se, että tee sitä silloin, kun et ole lähdössä mihinkään. Näin sinulle ei tule paniikkia siitä, jos et heti onnistu, eikä meikkiä tarvitse tehdä kiireessä. Keskity siihen mitä olet tekemässä ja etene pienin askelin. Jos epäonnistut, se ei haittaa. Meikki lähtee pois meikinpoistoaineella ja vedellä, eikä kenenkään tarvitse nähdä epäonnistumistasi. Kukaan ei ole seppä syntyessään, ja meikkaamisen opettelu vie aikaa. Parhaimmatkin meikkitaiteilijat ovat lähteneet samasta pisteestä kuin sinä.

Jos itsenäinen opettelu omilla välineillä ja meikeillä ei tuota tulosta tai ei ole sinun juttusi, on seuraava palvelu kuin tehty sinua varten. GlowBar on minun ja yhteistyökumppanini kehittämä palvelu, jossa opetamme meikkaamista. GlowBar-illassa sinun ei tarvitse murehtia siitä, onko sinulla tarvittavat välineet ja meikit, sillä sieltä löytyy kaikki tarpeellinen, ja saat sitä kautta myös tilattua illan aikana käyttämiäsi tuotteita, jos pidit niistä. GlowBarissa opetellaan klassisen ja helpon iltameikin teko, ja siellä jokainen saa henkilökohtaista opastusta juuri omien parhaiden kasvonpiirteiden korostamiseen ja ongelmakohtien peittämiseen. Lisätietoa tästä palvelusta löydät Facebookista nimellä GlowBar Suomi sekä voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen karitatiiakristiina@gmail.com.

Linkit muihin artikkeleihin:
KAUNIS JA KESTÄVÄ MEIKKIPOHJA SEKÄ VINKIT ERI IHOTYYPPIEN MEIKKAAMISEEN -artikkeli
IHOVIRHEIDEN PEITTÄMINEN; COLOR CORRECTING -artikkeli
SIVELTIMET -artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös